Vårt pris: 5 999,00:-
5999.00
Klass:  

Clutch Archipelago flugspö

SKU: C-ARCHP Varumärke: Clutch

Jag har fiskat och imponerats av Clutch flugspön i snart ett år och äntligen kan vi erbjuda er dessa spön! När jag fick hem mitt första Clutch så fick mina andra premiumspön stanna hemma under fisketurerna.

Clutch Archipelago har en underbar balans mellan känsla och kraft. Toppen är lite styvare vilket medför att det är lätt kasta med precision, även med sjunklinor och tunga streamers. Den lite styvare toppen gör det även lätta att styra streamers och fiska hem dessa med jerkstrip.

2/3 upp är aktionen lite mjukare, vilket gör att spöt lämpar sig väldigt bra till att kasta sjunklinor/förtyngda streamers vilket lätt kan upplevas slagigt och ryckigt på ett för snabbt spö.

Bottendelen/butten har kraft till att bända fisk från djupet samtidigt som den kickar in vid långa kast, för dessa spön kastar långt och dom gör det snabbt och lätt. Spöt återhämtar sig väldigt snabbt utan efterslag.

Aktionen upplever jag som "crisp", samtidigt som den är djup och kraftfull, inte alls så pinnig som många saltvattensspön.

Clutch Archipelago är det bästa spöt för streamerfiske jag har testat samtidigt som det i mina ögon är helt optimalt för vårt kustfiske efter havets silver, Hatten av för Lee Janik som har designat och byggt dessa spön i USA.

Det finns för tillfället inga recensioner. Logga in för att skriva en egen recension.

Frågor?
Skriv din fråga eller kommentar