Vårt pris: 79,00:-
79.00
Modell:  

Wiggle Dragon Tail Svansar

SKU: F-DT4000 Varumärke: Fly-Dressing

Obs! Dessa färger finns för nuvarande i lager:

XL:
FL. Yellow
Orange
Copper


XXL:
FL. Chartreuse
Holo Blue
Holo Black
Orange
Copper

Wiggle Dragon tails har en ökad rörelse vilket gör att det rör på sig mycket bra även när flugan fiskar väldigt långsamt! 

Thomas Sørbrink from Fly Vs Jerk - "It´s Wiggle tails taken to the next level".

3 tails i varje förpackning.

Det som skiljer Wiggle Dragon Tail ifrån Wiggle Tail är att Wiggle Dragon Tail förgrenar sig och har flera små "tailar" där samtliga av dessa dansar mycket fint i vattnet.

Precis som de Wiggle Tail är även Wiggle Dragon Tail gjorde i ett väldigt lätt och mycket slitstarkt material som håller bra även efter flera stora predatorer! Wiggle Dragon Tail är tack vare sin låga vikt och tack vare att dom är så pass tunna mycket lägga att kasta och skapar väldigt lite luftmotstånd.

Bind gärna fast svansen på en Snaps for tails (se länk) viket gör att du enkelt kan byta svansar på din fluga. Jag brukar montera en BFT Fastach Clip (se länk) i passande storlek på en Bauer Pike Wire längst bak för att enkelt kunna byta svansar. Detta har fungerat mycket bra till tubflugor och gäddflugor. Till abborre och öringflugor binder jag gärna fast svansen direkt på flugan.
 
Niklaus Bauer säger:

"Jag kom i kontakt med dessa svansar för ca 3 år sedan och jag har fiskat ganska mycket med dom i största hemlighet, dessa har visat sig vara mycket fångstgivande och kan tillföra en hel massa till våra flugor vi binder och fiskar med här i norden.

Till just arter som Gädda, Gös och abborre kommer dessa svansar att fånga massor med stor fisk under nästkommande år det kan jag lova, men det ska också bli kul att testa dessa svansar på Brunöring och havsöring vilket det borde fungera ypperligt till.

Det man ska tänka på när man binder och använder dessa svansar är att dom ska vara sist på flugan(längst bak) och dom tycker inte om kontakt med annat material, viket hämmar deras gång. Svansarna är framtaget i ett speciellt TYG som är mycket tåligt och håller för massor med gäddor, det man ska tänka på när man använder svansen för först gången är att dra lite i svansen på insidan (se film) detta gör att den kommer att simma perfekt från första gången. Du kan även göra hål i svansen för lägre vindmotstånd och annan turbulens i vattnet.
 


 

Det finns för tillfället inga recensioner. Logga in för att skriva en egen recension.

Frågor?
Skriv din fråga eller kommentar